MOJITO
2. 4. 2009
Potřebné suroviny:
- 4 cl obyč bílý rum (např. Havana Club nebo Bacardi)
- 1 polévková lžíce Rapadury
- 12 lístků čerstvé máty
- šťáva z 1/2 limety
- vychlazená soda
- kostky ledu
- 2 černá brčka na ozdobu
- vyšší namražená sklenice o objemu 0,25 l
- kostky ledu
- muddler aneb drtítko na limety
Postup:
- do namražené vyšší sklenice nasypejte lžíci Rapadury
- vymačkejte půlku limetky a vše důkladně rozmíchejte míchátkem
- přidejte 12 roztleskaných (nebo požmoulaných) lístků máty
- promačkejte muddlerem pořádně lístečky s rozpuštěnou rapadurou v limetové šťávě
- přidejte kostky ledu téměř po okraj sklenice
- přidejte 4 cl bílého rumu
- sklenici dopňte sodou a promíchejte
- podávejte s brčkem a na ubrousku
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář